روش های افزایش راندمان چیلر
- kiantahviyeh.ir
- مقالات
تعمیر و نگهداری به موقع و درست چیلر باعث افزایش عمر تاسیسات و بهره وری انرژی میشود. بخش زیادی از سرمایه گذاری پروژه ها مربوط به چیلر ها می باشد و از مهم ترین عوامل در راستای هزینه عملیاتی در تاسیسات سازمانی و تجاری می باشند. چیلرها بخش زیادی از انرژی را مصرف می نمایند و تعمیر و نگهداری از آنها به دلیل اطمینان حاصل نمودن از کاربرد درست و افزایش بهره وری دستگاه امری ضروری است.
در برخی از سازمان ها روش های تعمیر و نگهداری قدیمی که شامل آنالیز ارتعاش، ترموگرافی مادون قرمز و آزمایش بار روتور میباشد استفاده میکنند. یک برنامه نگهداری پیشگیرانه می تواند تضمینی برای افزایش عملکرد و کارایی چیلر باشد. راندمان چیلر ها به دلیل پیشرفت کنترلر ها و تجهیزات جدید به صورت مداوم افزایش پیدا می کند و در نتیجه تعمیر و نگهداری منظم آنها بسیار اهمیت دارد.
در زمان طراحی یک برنامه تعمیر و نگهداری پیشگیرانه باید تمامی جنبه ها را مورد توجه قرار دهند. برای افزایش راندمان و کارایی چیلر ها می توان موارد زیر را انجام داد.
هوا و رطوبت غیر متراکم در کندانسور حبس می شود. در حالت کلی باعث افزایش فشار متراکم و افزایش قدرت کمپرسور و همچنین کاهش راندمان و ظرفیت سیستم سرمایشی می گردد. چیلرهای دارای فشار پایین از واحدهای تصفیه و راندمان بالا برخوردار هستند که با حذف رطوبت غیر متراکم و هوا باعث حفظ فشار مناسب کندانسور و همچنین افزایش راندمان عملکرد دستگاه می شوند.
رطوبت در دستگاه چیلر باعث تولید انواع اسیدها می گردد اسید ها از عوامل مهم برای زنگ زدن سیم پیچ های موتور و یاتاقان و همچنین تولید پوسیدگی در داخل پوسته می باشد. ذرات پوسیده درون لوله های مبدل حرارتی میزان اثربخشی انتقال حرارت و بازده کل دستگاه را کاهش می دهد.
یک راه مناسب برای بررسی نشتی چیلر با فشار پایین، بررسی و نظارت بر زمان اجرای واحد تصفیه و مقدار رطوبت جمع شده میباشد. اگر هر یک از این مقادیر زیاد باشد به دلیل نشتی داشتن دستگاه است. از دیگر نشانه های نشتی هوای دستگاه میتوان به افزایش فشار اصلی و دمای تراکم اشاره کرد.
نشتی در دستگاه چیلر باعث کاهش بار مبرد و ایجاد مشکلات عملیاتی نظیر کاهش فشار هوای اواپراتور می گردد که این عوامل می توانند ظرفیت سیستم سرمایش را دچار کاهش نمایند. در چیلرهای فشار بالا متخصصین و تکنسین ها می بایست میزان بار مبرد و فشار اواپراتور را برای تشخیص نشتی دستگاه بررسی نمایند.
از دیگر عوامل بازدارنده برای افزایش عملکرد مناسب دستگاه چیلر، بازه انتقال حرارت می باشد. عملکرد و راندمان دستگاه چیلر به طور مستقیم به توانایی انتقال حرارت دستگاه که با میزان تمیزی لوله های اواپراتور و لولههای کندانسور رابطه مستقیمی دارد، در ارتباط است. چیلر های بزرگ دارای مجموعه ای از لوله ها و مبدل های حرارتی می باشند. بنابراین تمیز نگه داشتن این لوله ها و سطوح آنها تاثیر زیادی در راندمان دستگاه دارد. راندمان چیلر زمانی که لوله ها کثیف هستند و زمانی که گل و لای، لجن، آلاینده و جلبک در آب در سطوح انتقال حرارت وجود داشته باشد کاهش پیدا میکند.
میزان رطوبت پذیری به نوع سیستم باز یا بسته و همچنین کیفیت آب، درجه حرارت و پاکیزگی آن بستگی دارد. تولید کنندگان دستگاه چیلر توصیه میکنند که در سیستمهای نوع باز لوله های کندانسور هر ساله و در سیستمهای بستن لوله های اواپراتور هر سه سال یک بار تمیز شوند. اگر اواپراتور بخشی از یک سیستم باز باشد کنترل و تمیزکاری دورهای توصیه می گردد.